TüP BEBEK SüRECI FUNDAMENTALS EXPLAINED

Tüp Bebek Süreci Fundamentals Explained

Tüp Bebek Süreci Fundamentals Explained

Blog Article

Bu teknikler tedavinin başarısında belirleyici unsurlar değildir. Kadın ve erkek üreme hücrelerinin durumuna bağlı olarak bu iki teknikten herhangi biri tercih edilebilir.

Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.

Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.

Aşılama, yumurtlama işlevini artworkırmak için doğurganlık tedavilerinin yardımıyla veya kadının doğal yumurtlama sırasında gerçekleştirilebilir.

Aşılama işlemi ağrılı bir işlem değildir. Usual jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Aşılamada kullanılan kateter çOkay ince olduğu için hasta ağrı, acı duymaz.

Ancak hastalar tedaviye başlamakta genellikle zorlanırlar ve kendilerinde bir sorun olması konusunda kaygı duyarlar. Bu nedenle çoğu hasta tedavi ve tetkik öncesinde yumurta takibi yaptırıp ilişki takvimi almak ister. Bu noktada biz hekimler hastalarımıza doğru bilgilendirmeyi yaparız ancak hastamızın talebine dikkat etmeye de özen gösteririz.

This Site utilizes cookies to improve your practical experience Whilst you navigate by means of the web site. Out of those, the cookies which might be categorized as vital are saved on your browser as They are really essential for the working of primary functionalities of the website.

Gelişen embriyolar, ince bir kateter propertyımıyla anne rahmine transfer edilir. Bu işlem genellikle ağrısızdır ve birkaç dakika sürer. Transferden sonra embriyonun rahme tutunması beklenir.

Bu işlem için kadın ve erkek birlikte tüp bebek merkezine giderler. Yumurta toplaması hafif PCOS bir anestezi verilerek yapıldığı için anne adayının aç olması, son 6 saat besin ve sıvı almaması gerekir.

Yumurta toplama işlemi sedasyon altında yapılır ve birkaç saat sonra mikroenjeksiyon yapılır. Döllenmeden sonra embriyo, rahime ne zaman transfer yapılması gerektiğini belirlemek için dikkatle izlenir.

Bu sitede yer alan bilgiler hiçbir tıbbi işleme veya evde uygulamaya dayanak oluşturmaz. Kadın doğum ve jinekolojik konularda bilgilendirme amaçlı kişisel blog site niteliğinde, reklam/tanıtım amacı gütmeyen, ticari nitelikte olmayan bir web sitesidir. Bahsi geçen uygulamaların Prof.

İletişim sayfasında yer Polycystic Ovary Syndrome alan iletişim bilgilerimizi veya whatsapp hattımızı kullanarak randevu için bilgi alabilirsiniz.

3. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.

Bu görüşmede çiftler tedaviye dair merak ettikleri soruları da doktoruna rahatlıkla yöneltebilir. Gerekli muayene ve tahlillerin yapılmasının ardından tedavinin ilk aşaması olan yumurtalıkların uyarılması ve yumurta gelişiminin takibine geçilir.

Dolayısıyla istisnasız tüm çiftlerin bu tedavinin aşamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekiyor. Elbette bu aşamaları sizlere tek tek aktaracağız ancak öncesinde çiftlere verilen eğitimden söz edelim.

Report this page